19 Листопада, 2015

Неодноразово люди звертаються до митних органів України з питанням: Чи можливо розмитнити автомобіль кузов пікап як вантажний варіант?

 

Все можливо але не завжди. При ввезенні на митну територію України транспортних засобів (далі ТЗ) присвоюється номер товарної позиції за УКТЗЕД згідно “статті 312 Митного
кодексу України (92-15) “по якому автомобіль проходити митне очищення і першу реєстрацію на Україні. У даній ситуації ТС можуть бути присвоєні наступні товарні позиції:
– 8702 або 8703 – пасажирські ТЗ, залежно від кількості місць для пасажирів
– 8704 – вантажні ТЗ
– 8705 – спецтехніка
Першим цьому ідентифікації ТЗ буде техпаспорт, а точніше VIN код номер кузова. Якщо автомобіль зійшов з конвеєра і йому присвоїли призначення всю свою “життя” перевозити вантаж, вказано при цьому необхідний символ ідентифікатор вантажного авто в VIN коді, то після візуального огляду автомобіля представниками митного відділу можна привласнити транспортному засобу назву “вантажний” і код 8704 якщо:
1. За номером кузова (VIN код) можна визначити що ТЗ призначений для перевезення вантажів.
2. Конструкція ТС явно вказує на те що він призначений для перевезення вантажів, а не пасажирів.
3. Відсутність віконних отворів (у тому числі і вікон) на нерухомих ділянках задньої частини автомобіля. Вікна допускаються тільки на рухомих ділянках, а точніше на дверях ТЗ.
4. Окремо для автомобілів типу пікап та автомобілів з подвійною кабіною (дубль-кабіна) існує ще одна основна вимога, а саме максимальна внутрішня довжина підлоги тієї частини, що призначена для перевезення вантажів, становить більш ніж 50 % довжини колісної бази транспортного засобу або якщо транспортний засіб має більше двох осей.

При визначенні внутрішньої довжини підлоги частини транспортного засобу, що призначена для перевезення вантажів, необхідно використовувати внутрішню (корисну) довжину підлоги вантажного відсіку.

Під внутрішньою (корисною) довжиною підлоги вантажного відсіку транспортного засобу типу “пікап” слід розуміти довжину, яка може бути використана для перевезення вантажу, без урахування ширини стінок вантажного відсіку та технологічних виступів.

как растаможить пикап в Украине

І так, візьмемо для прикладу автомобіль типу пікап серед яких є такі популярні моделі: Dodge RAM, Ford F-150, Great Wall Wingle, Land Rover Defender, Mitsubishi L 200, Nissan Navara, Opel Campo, Toyota Tundra та ін. Перше, перевіряємо в базі VIN код автомобіля і підтверджуємо той факт що він вантажний варіант (як це робити дізнавайтеся у виробника). Друге, заміряємо вантажний відсік, заїжджаємо на митницю і переконувати митний інспектор що Ваш автомобіль “народжений” для перевезення вантажівя. Тільки так можна розмитнити пікап як вантажний варіант, зекономите на розмитненні тисячі американських доларів.

 

По правді кажучи, таких випадків дуже мало, кому вдавалося розмитнити пікап як вантажівка. Якщо ж у Вас є велике бажання це зробити, проконсультуйтеся у фахівців на нашому порталі в розділі контакти.

 

Для точного підрахунку розмитнення автомобіля скористайтеся нашим калькулятором розмитнення.

преобрести алкоголь круглосуточно с доставкой