19 Листопада, 2015

Вже протягом століть люди користуються таким чудо-винаходом як автомобіль. Перші прототипи сучасних авто з двигуном внутрішнього згоряння могли дозволити собі багаті сім’ї так-як спочатку такий транспортний засіб було великою розкішшю. У сучасному світі про поняття розкіш автомобілів вже рідко згадують і використовують його як зручне і швидкий засіб пересування.
В Україні автомобіль все ще надає багатьом автовласникам використовувати його не як засіб пересування, а джерелом розкоші і багатства. Справа в тому, що при накопиченні певної суми грошових коштів український автолюбитель стикається з вибором на який автомобіль він може витратити свої заощадження – купити новий вітчизняний автомобіль низької якості, або купити підтриманий і якісний автомобіль іноземного виробництва?
І в цьому питанні все більше людей більш схильні прикупити хороший підтриманий німецький чи японський автомобіль. Ви теж схиляєтеся до такого ж вибору? Для Вас в цій статті ми наведемо приклади як привезти і розмитнити автомобіль на Україну і скільки коштує розмитнення авто в Україні.

 

Почнемо з легкових пасажирських автомобілів , популярними моделями серед яких є: VW Passat, BMW 5-я серія, Mercedes S-class, E-class, C-class, Toyota Camry та ін. Скільки ж коштує розмитнити легковий автомобіль в Україні?
Розберемо параметри авто які впливають на ціну розмитнення і покажемо на прикладі як залежить розмитнення від кожного параметра.
1. Перший і найважливіший критерій – об’єм двигуна автомобіля. Так-як за чинним законодавством України автомобіль потрапляє під митне очищення повинен пройти акцизний збір, розмір якого прямо залежить від об’єму двигуна. Наприклад, авто віком до 5 років об’єм двигуна 1.6 л. – Акцизний збір 3 056 євро (1,91 євро за куб.см.). Інший приклад, авто віком до 5 років об’єм двигуна 3.0 л. – Акцизний збір +8160 євро (2,72 євро за куб.см.).
2. Рік випуску автомобіля. Цей параметр впливає на оціночну вартість авто. Від оціночної вартості проводиться оплата мита і ПДВ. Звичайно чим старший автомобіль, тим менше оціночна вартість, мито і ПДВ.

 

І так, купуючи легковий автомобіль за кордоні, пам’ятайте правило “золотої серединки” для розмитнення легкового авто в Україні. Що це означає? Купити відносно новий автомобіль до 3-х років – означає дорого заплатити за автомобіль і розмитнення в Україні (іноді це того варте), купити автомобіль старше 8-ми років – дешево заплатити за авто і середню ціну за розмитнення (орієнтовно в 2-3 рази дорожче вартості авто) + дорого за першу реєстрацію в Україні не вигідно. А від якщо купити авто віком 3-6 років і з не великим об’ємом двигуна (до 2.0 л.), То вартість авто за кордоном + розмитнення на Україні (трохи менше її вартості) потрапляє під “золоту серединку” і має сенс пригнати такий автомобіль і розмитнити на Україні.
Вже маєте на прикметі якийсь легковий автомобіль для покупки? Тоді скористайтеся нашим калькулятором розмитнення легкових авто з Європи що б дізнатися скільки коштує розмитнення легкового авто в Україні.
Наведемо приклад скільки коштує розмитнити автомобіль Smart Fortwo MC 01 2003 року в Україні – $ 2 750.

 

Далі розповімо скільки коштує розмитнити вантажний комерційний автомобіль . Якщо серед легкових пасажирських авто попитом користуються тільки авто бізнес класу, то серед вантажних спектр набагато ширше. Комерційні автомобілі до 8,5 т., Вантажні авто від 8,5 т., Тягачі, сюди ж можна віднести і спецтехніку всі авто такого типу користуються великою популярністю серед автолюбителів. Розмитнити таке авто набагато дешевше легкового.
Що ж впливає на вартість розмитнення вантажного авто?
1. Рік випуску автомобіля. Митні платежі вантажного авто розраховуються від його ринкової вартості. Чим старше автомобіль, тим він дешевше, що в свою чергу робить дешевше розмитнення.
2. Марка авто, модель, об’єм і потужність двигуна, повна вага – від усіх цих параметрів залежить ринкова вартість авто, чим престижніший марка авто, чим потужніший і чим більше вага має тим більше його розмитнення на Україні.
3. Технічний стан автомобіля. При розрахунку митних платежів здійснюється оцінка автомобіля і складається протокол відповідності автомобіля тією ціною за яку Ви його купували. Якщо автомобіль має явні пошкодження або великий пробіг то на Ваш автомобіль можуть застосувати знижку на оціночну вартість за якою будуть розраховуватися митні платежі, тобто розмитнення може бути дешевше.
Порахуємо разом скільки коштує розмитнити вантажний автомобіль в Україні на прикладі комерційного автомобіля Peugeot Expert 2007 – $ 1260.
Ви можете самостійно порахувати вартість розмитнення на будь-які інші моделі вантажних авто на нашому калькуляторі розмитнення .

 

За такими правилами можна розмитнити будь-які транспортні засоби в Україні, наприклад: мотоцикли, човни, яхти, напівпричіпи. Дізнайтеся як правильно і дешевше розмитнити автомобіль на Україну тут.

Китай http://www.top-tourism.ru/bolgariya.html Франция
Без коментарів