12 Жовтня, 2016

Ми надаємо допомогу при розмитненні вантажних авто в Україні. Для розрахунку платежів скористайтеся найточнішим калькулятором вантажних автомобілів в Україні!>>

 

На сьогодні розмитнити вантажний (комерційний) автомобіль в Україні в 2019 році дешевше ніж легковий. І для того що б розмитнення авто була по тарифам вантажного потрібно знати як в Україні розрізняють вантажний автомобіль від вантажопасажирського або легкового. Спочатку розберемо по товарними кодами за УКТЗЕД згідно “статті 312 Митного кодексу України ( 92-15 )”:

– 8701 трактора (в тому числі тягачі)
– 8702 или 8703 – пасажирські ТЗ (легкові і вантажопасажирські)
– 8704 – вантажні ТЗ (фургони, деякі пікапи, самоскиди, бортові вантажівки тощо)
– 8705 – спецтехніка (автокрани, автобетонозмішувачі, пожежні, авто для прибирання і т.д.)

 

Саме під кодом 8704 відбувається розмитнення вантажного автомобіля в Україні. Якщо самоскиди і різні бортові вантажівки всі проходять під таку класифікацію, то фургони вантажопідйомності до 7,5 т. повинні відповідати правилам:

  1. Виготовлені на заводі виключно для перевезення вантажів
  2. Наявність тільки одного ряду сидінь (2-3 місця з водієм)
  3. Повинні бути відсутнім у вантажному відсіку кріплення і отвори для сидінь, ремені безпеки, будь-які ознаки комфорту
  4. Вікна допускаються тільки на рухомих частинах кузова (тільки на дверях спереду, збоку, ззаду)
  5. Кузов фургона повинен бути 1-об’ємним*

___________________________________
*1-об’ємний кузов складається з об’єднаних в одне ціле пасажирського відділення і відділення для двигуна і багажу.

 

Визначення щодо “об’ємності” кузова викликають багато суперечок і непорозумінь. Крім 1-об’ємного кузова існують ще 2-, 3-об’ємні. Кузов 2-об’ємний складається з двох об’ємів: один – для двигуна, другий – для розміщення пасажирів і багажу. Кузов 3-об’ємний складається з трьох об’ємів: один для двигуна, другий – для розміщення пасажирів, третій для багажу. Наприклад, седан, хетчбек, універсал, інша назва: вантажопасажирський кузов автомобіля типу фургон, купе, кабріолет тощо. На базі зазначених кузовів існують комбіновані типи кузовів легкових автомобілів, наприклад, ландо, лімузин, фаетон універсал і т.д. Такі автомобілі можуть бути розмитненні тільки як легковий пасажирський або вантажопасажирський.

 

Іншими словами, ті моделі автомобілів які одночасно випускаються в різних варіантах кузова, таких як хатчбек, седан і універсал не можуть бути класифікуються в Україні як вантажний, навіть якщо відповідають 4-м пунктам описаних вище. Ось чому такі моделі як Dacia Logan VAN, Peugeot 207 VAN, Ford Fiesta VAN, Opel Corsa VAN, Opel Astra VAN НЕ можливо розмитнити в Україні як вантажний.

Автомобілі з кузовом пікап можна розмитнити як вантажівка тільки якщо в кабіні є один ряд сидінь, детальніше читайте в цій статті>>

Джерело інформації “Методичні рекомендації по класифікації товарів відповідно до вимог УКТЗЕД в Україні”.

[table “2” not found /]

Залишити відповідь